علل و راه حل به دهان برد اشيا توسط كودكاندليل به دهان بردن اشيا توسط كودكان چيست و چطور ميتوان آن را متوقف كرد؟كيف پول پدر را پيدا نمي كنيد؟ قبل از ترس ببينيد كه آيا كودكتان آن را ليس زده است يا خير.كليپس موي مورد علاقه مامان كجاست؟ به احتمال زياد در جايي در نزديكي كودك آغشته به بزاق دهانش شده است .اين اتفاق از شش ماهگي شروع مي شود و بيشتر والدين شكايت دارند كه به نظر مي رسد كودكشان هر چيزي را در دهان خود مي گذارد ، بيايد در اين بخش از نكات مراقبت از كودك در نمناك بفهميم كه چرا نوزادان اين كار را انجام مي دهند و چطور مي توان اين عادت خطرناك را متوقف كرد.
دليل به دهان بردن اشيا توسط كودكانچرا نوزادان هر وسيله و شيئي را در دهان خود مي گذارند؟
انگشتان نوزاد شما هنوز مفيد نيستند اما دستانش هستند و اين بدان معني است كه نوزادان مي توانند به وسيله ها دست يابند و آن ها را بگيرند و حتي مي توانند آن ها را به هم نزديك كنند - اما آنها واقعاً نمي توانند از انگشتان دست خود براي كشف اشياء استفاده كنند و از طرف ديگر ، آن ها از دهان و زبان به راحتي استفاده مي كنند و بنابراين براي برآورده كردن كنجكاوي خود و كشف اشياء در دست ، به جاي انگشتان از زبان استفاده مي كنند و اين كه زبان آنها از نظر اعصاب بيشمار بسيار حساس است بنابراين ، قرار دادن چيزي در داخل دهان ساده ترين راه براي نوزادان است كه مي توانند بافت هر چيزي را "احساس" كنند و اين فقط يك الگوي رفتاري است كه همه نوزادان از آن عبور مي كنند و به آنها امكان مي دهد تا چيزهايي را كه در اطرافشان هستند كشف كنند و بشناسند.
به دهان بردن اشيا
علت به دهان بردن اشيا توسط كودكسن به دهان بردن اشياكودكان با رسيدن به سن سه تا چهار ماهگي براي كشف تمام چيزهاي پيرامون خود از انگشتان گرفته تا اشياء مانند مو، خاك، مداد شمعي، اسباب بازي و ... را به دهان خود وارد مي كنند و به اين كار خود تا دو سالگي ادامه مي دهند و در برخي موارد اين كار حتي تا بعد از دوسالگي هم طول مي كشد و اين كار به نوعي بخشي از نقطه عطف رشد آنها به حساب مي آيد. در اكثر موارد اين عادت خود به خود از بين مي رود اما برخي بچه ها در طول دوران رشد به اين كار ادامه مي دهند.
عوارض به دهان بردن اشيابه دهان بردن وسايل و اشيا، معمولا سبب بلعيدن آن شيء نخواهد شد و برخي كودكان ، چيزهايي مانند خاك، گِل، گچ، زغال، رنگ، صابون، ليوان، مو، يخ و... را كه قابل خوردن نيستند ، به دهان مي برند. اين اختلال هرزه خواري نام دارد. اما ميزان ايمني و سلامت در اين عادت واقعا چقدر است؟
خطرات قرار دادن اجسام و اشيا در دهان چيست؟ممكن است به دهان بردن چيزي منجر به خفگي، سرفه، مشكلات تنفسي و حتي بيهوشي نوزاد شود. اغلب اشيا در يك سوم بخش بالايي مري گير مي كنند. علاوه بر اين خطر سوراخ شدن معده، عفونت و حتي مرگ به دليل بلعيدن باتري يا چيزهاي تيز هم در كودكان وجود دارد.
ممكن است كه آن ها خفه شوند:
اين يكي از بزرگترين خطرات براي نوزاداني است كه همه چيز را در دهان خود ميگذارند و اگر جسمي كه كودك در دهانش قرار مي دهد بع قدري كوچك باشد كه در دهانش جا بشود ، احتمال آن وجود دارد كه او به طور اتفاقي آن را بخورد و اين مسئله خطر خفگي را تا حد زيادي افزايش مي دهد زيرا راه تنفسي كودك شما هنوز بسيار كوچك است.
خفگي كودك
خفگي از عوارض به دهان بردن اشيا توسط كودكانپيشگيري و كمكهاي اوليه براي كودكاني كه ممكن است مسموم شوند:
همه موارد موجود در خانه شما از لحاظ سلامتي، مناسب كودك نيستند و در حقيقت بيشتر موارد براي نوزادان بي خطر نيست.
تصور كنيد كودك در حال ليس زدن باتري ! يا يك دارو! يا صابون شستشو! يا رژ لب است !!!
لوازم بازي ممكن است در طول بازي گروهي آلوده شوند:
مكيدن يك موشك يا توپ به طور قطع كودك شما را بيمار نخواهد كرد اما با اين حال هنگام بازي هاي گروهي و هنگامي كه كودك شما چيزي را كه كودك ديگري (كه مريض است) مكيده است را بمكد ، احتمال شيوع عفونت ها بسيار زياد است.
كودكتان همچنان به قرار دادن اجسام در دهانش ادامه مي دهد؟همانطور كه قبلاً نيز گفتيم ، نوزادان اين كار را عمدتاً به اين دليل انجام مي دهند كه مهارتشان هنوز كم است و آن ها نمي توانند آزادانه انگشتان خود را حركت و فشار دهند و چيزي را لمس كنند و با بزرگتر شدن ، در استفاده از انگشتان دست باهوش تر مي شوند و كمتر احتمال دارد كه چيزي را در دهانشان بگذارند و معمولاً بچه ها تا دو سالگي به اين هدف مي رسند و از زماني كه سه ساله مي شوند ، اين كار را متوقف مي كنند پس هم اكنون بايد اطمينان حاصل كنيد كه منطقه بازي كودك شما از اشيائي كه مي توانند يك خطر بالقوه را ايجاد كنند ايمن است.
خارش لثه نوزاد
به دهان بردن اشيا در كودكان را چگونه رفع كنيم؟راه حل چيست ؟ براي جلوگيري از قرار دادن اشيا در دهان بچه ها چه كنيم؟چيزهايي را كه نمي خواهيد كودك به دهان ببرد از او دور كنيد:
يكي از راه هايي كه مي توانيد اطمينان حاصل كنيد كه همه چيز را در دهان خود قرار نمي دهد ، اطمينان حاصل كردن از اين است كه آنها به هيچ چيز دسترسي ندارند! مواردي را كه سمي هستند و خطر خفگي دارند را از كودك خود دور نگه داريد كه در اين باره فقط پاكسازي اتاق خواب كافي نيست و به ياد داشته باشيد كودك شما مي تواند بخزد و شما همچنين بايد به همه افراد خانه ، به ويژه ساير بچه ها بگوييد تا مطمئن شوند كه وسايل خطرناك را روي زمين نمي گذارند و در عوض چيزِ امني را براي جويدن به آنها بدهيد.
اسباب بازي هاي زيادي مانند دنداني در بازار وجود دارد كه خوردنش براي كودك تان بي خطر است اما مبلغ كمي براي آن ها صرف كنيد (زيرا ممكن است كودكتان از همان اسباب بازي هم خسته شود) ، فقط آن ها را در رنگ ها و طرح هاي مختلفي تهيه كنيد و همه چيز را در اطراف كودك تان قرار دهيد.اشياء ريز، برنده و تيز يا آنهايي كه مواد خطرسازي در ساختشان به كار رفته را هرگز در منطقه اي كه دسترسي به آن براي كودكتان ممكن است، قرار ندهيد.
خيلي مراقبشان باشيد و از آنها چشم بر نداريد:
نمناك پيشنهاد مي كند تا زماني كه نوزادان به اندازه كافي باهوش شوند و خطرات ليسيدن و بلع چيزهاي تصادفي را درك كنند ، به ياد داشته باشيد كه آنها كاشف و خلاق هستند حتي اگر فكر مي كنيد همه ي چيز هاي خطرناك را از دسترس خارج كرده ايد ، ممكن است آن ها هنوز هم چيزي را پيدا كنند تا با آن خفه شوند! بنابراين ، هميشه اطمينان حاصل كنيد كه شخصي وجود دارد كه از كودك تان مراقبت كند.
خفگي كودك
برخورد صحيح با به دهان بردن اشيا توسط كودكبا عصبانيت وسايل را از نوزاد نگيريد
اگر از اين رفتار فرزندتان ناراحت هستيد هيچگاه او را سرزنش نكنيد و به جاي ناگهان گرفتن وسايل از دست و دهان كودك ، وسايل را به آرامي و با بازي هاي خوشايند از او بگيريد و او را از وضعيت خطرناك بيرون بياوريد. دقت كنيد كه هيچ گاه حساسيت زيادي نسبت به اين رفتار نشان دهيد زيرا اينگونه كودك براي انتقام گرفتن از شما، به اين كار متوسل مي شود
خارش لثه، عامل مهم به دهان بردن وسايل در نوزاد
بسياري از كودكان به علت خارش لثه، همه وسايل را به دهان خود وارد مي كنند . پس براي تسكين خارش لثه در اين ماه ها و تا زمان بيرون آمدن همه دندان هاي كودك، از ژل هاي تسكين دهنده و اسباب بازي هاي مخصوص كمك بگيريد. براي برطرف كردن نياز كودك به گاز زدن وسايل و فروبردنشان در دهان ، اسباب بازي هاي بي خطر و تميز مانند كتاب هاي پارچه اي در دسترس فرزندتان قرار دهيد.
استرسش را كم كنيد
كودك بسياري از وسايل را براي شناخت جهان پيرامونش به دهان خود وارد مي كند پس براي اينكه كودكتان وسايل را به دهان نبرد به اندازه كافي به او توجه كنيد تا دچار استرس نشود و دنيا را جاي امني ارزيابي كند و براي شناخت جهان بيش از اندازه از اين روش شناخت استفاده نكند. يادتان نرود كه شايد كودكان به دنبال جلب توجه اين كار را انجام دهند و پا روي خط قرمزهايتان بگذارند تا از شما توجه كافي دريافت نمايند.